UPSC – unită pentru o cauză caritabilă: „Caravana de Crăciun”

Sărbătorile de iarnă la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, tradițional, încep cu gânduri senine și fapte bune pentru cei în dificultate! „Caravana de Crăciun”, 2022, și de această dată, a adus bucurie atât celor care au primit darurile, cât și celor care, cu dragoste și grijă, le-au dăruit.

În zilele de 15 și 16 decembrie 2022, un grup de studenți și colaboratori UPSC au mers cu daruri de Crăciun la Asociația „LA VIA” și la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil. Această experiență a sensibilizat și motivat pe toți cei implicați să fie atenți și să dea dovadă de mai multă grijă față de cei mai puțin fericiți!

Copiii, beneficiari ai Asociației „LA VIA” i-au întâmpinat cu cântece și colinde de Crăciun. Împreună au participat la deschiderea cadourilor și s-au bucurat de darurile primite, colectate și împachetate cu dragoste și grijă de comunitatea academică a UPSC. Colaboratorii acestor instituții au împărtășit din experiența activității lor, posibilitățile materiale și morale de implicare, despre relația cu beneficiarii și bucuria de a aduce un strop de fericire în viața familiilor și persoanelor ajunse în dificultate.

În perioada 1 – 12 decembrie 2022, studenții și colaboratorii UPSC s-au mobilizat și au colectat produse alimentare neperisabile, produse de igienă, detergenți, haine pentru persoane de toate vârstele, încălțăminte de iarnă pentru copii, scutece pentru adulți, rechizite școlare etc. Din aceste donații au fost pregătite daruri pentru 10 familii socialmente-vulnerabile, beneficiare ale Asociației „LA VIA” și o varietate de produse pentru cei 100 de beneficiari ai Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil.

Aducem mulțumiri, în special, studenților și cadrelor didactice ai UPSC pentru devotament, implicare și dăruire în această Campanie de Binefacere de Crăciun! Sărbători pline de pace și bucurii tuturor!

Loading