Campusul Studențesc Universitar

Campusul studențesc este o unitate în administrarea și folosința Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, în care se asigură condiții de trai și studiu pentru studenții ciclului I, ciclului II și ciclului III, auditori ai cursurilor de perfecționare, colaboratori ai instituției etc. Fiecărui student locatar, conform normei sanitare, îi revin 6 m2.

Campusul studențesc este constituit din cinci cămine, situate în sectorul Buiucani, în imediata apropiere a instituției.

Căminele 3A și 3B sunt situate pe strada Eugen Coca, nr. 29, sunt niște edificii de tip bloc, cu 9 etaje. Distanța de la cămine – Universitate este aproximativ 5 minute de mers pe jos. Căminele sunt dotate cu cablu TV, wireless, spălătorie, sală de studiu, sală de calculatoare, parcare gratuită în perimetrul curții. Fiecare etaj are două secții, secțiile sunt dotate cu bucătărie, balcon, baie, lavoar.
În fiecare secție sunt 6 camere: 1 cameră pentru o persoană (8,6 m2), 4 camere pentru 2 persoane (12 m2) și 1 cameră pentru 3 persoane (18 m2). Camerele sunt dotate cu paturi, dulapuri, comode, scaune, birou etc.

În căminele 3A și 3B sunt secții reabilitate și dotate cu mobilă nouă. Aceste secții propun condiții de trai de calitate înaltă, fiecare secție are câte două camere de duș, două bucătării și două camere VIP, dotate cu baie proprie și serviciu sanitar.

Căminele 4, 5, 6 sunt situate pe străzile Suceava, nr. 154/1, Suceava, nr. 154/2, Sucevița, nr. 18, sunt niște edificii de tip coridor, cu 5 etaje. Distanța de la cămine – Universitate este de aproximativ 10 minute cu transportul public urban. Căminele sunt dotate cu cablu TV, wireless, spălătorie, sală de studiu, sală de calculatoare, parcare gratuită în perimetrul curții. Fiecare etaj este dotat cu bucătărie, baie, lavoar.

La fiecare etaj sunt 21 camere: 1 cameră pentru o persoană (8,6 m2), 10 camere pentru 2 persoane (12 m 2) și 10 camere pentru 3 persoane (18 m 2). Camerele sunt dotate cu paturi, dulapuri, comode, scaune, birou etc.

Universitatea se obligă să doteze spațiile auxiliare de uz comun cu un minimum de inventar și utilaj necesar, conform normelor în vigoare. Blocurile căminelor, utilajul și inventarul pus la dispoziția locatarilor constituie patrimoniul statului.

Metodologia cazării

și Distribuirea spațiului locativ în Campus

Distribuirea

locurilor de trai în Campusul Studențesc Universitar

Consiliile Locatarilor

Campusurilor Studențești Universitare