Campusul Sportiv Universitar

Campusul sportiv universitar (CSU) reprezintă un complex sportiv modern înzestrat cu utilaj și inventar de ultimă generație, iar destinația acestuia este organizarea și desfășurarea procesului instructiv-educativ la disciplina educație fizică, dar și pentru pregătirea sportivă a studenților, care practică o probă din cele existente în cadrul universității.

Campusul sportiv este construit din mai multe săli sportive acoperite, cât și un teren descoperit de minifotbal, acesta fiind în concordanță cu cerințele față de astfel de terenuri sportive.

În componența complexului sportiv mai intră o saună modernă cu tot cu utilajul necesar și toate condițiile pentru refacere și recuperarea sportivilor.

Sala principală de sporturi este cea de jocuri sportive (futsal, violei, baschet și hanbal, aceasta fiind amenajată după toate cerințele federațiilor europene de jocuri sportive, fiind și dușuri moderne, spații de odihnă și altele. Aici pot fi organizate competiții de nivel național și internațional, precum și alte probe și jocuri sportive.

În componența Campusului sportiv intră și terenul de minifotbal, acesta fiind construit după toate cerințele Federației Europene de minifotbal, unde pot și organizate antrenamente sportive, precum și competiții de diferit nivel (municipal, național și internațional).

Tot aici, în cadrul CSU se mai înscrie o sală de aerobică și fitness, unde studenții au posibilitatea să participe la proba sportivă dată în condiții optimale, aici pot fi organizate competiții de diferit nivel, inclusiv la nivel republican. Studenții au posibilitatea să participe și la alte probe sportive puse la dispoziție, cum ar fi de exemplu proba de badminton, unde în acest sens există o sală specializată cu toate condițiile necesare pentru practicarea probei respective. Aici pot fi încadrați până la 15 – 20 studenți în cadrul unei secții sportive.

O bună parte dintre studenți sunt încadrați în secțiile sportive a pregătirii de forță, unde este amenajată o sală sportivă specializată, dotată cu aparatajul necesar pentru astfel de ocupații, acesta fiind foarte solicitată de către studenții și studentele Universității.

Date de contact

  • Anghel Alexandru, șeful Campusului Sportiv Universitar
  • adresă: Chișinău, MD-2069, str. Ion Creangă, nr. 1, blocul de studii nr. 1, et. 2
  • telefon: (+373) 79 977 775
  • email: alexandru@upsc.md