Ședința Seminarului științific ad-hoc pentru susținerea tezei de doctor habilitat în științe biologice

La data de 26 mai 2023, în cadrul Facultății de Biologie și Chimie, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” a avut loc ședința Seminarului Știinţific de Profil cu statut adițional ad-hoc la specialitatea 165.02. Zoologie în cadrul căreiaau fost prezentate materialele tezei de doctor habilitat în științe biologice întitulată „Mamiferele insectivore (Mammalia: Erinaceomorpha, Soricomorpha) din Republica Moldova: taxonomie, morfologie, biologie și ecologie”, autor: NISTREANU Victoria.

Consultanți științifici: BUȘMACHIU Galina, doctor habilitat în științe biologice, conferențiar cercetător; MURARIU Dumitru, doctor în științe biologice, academician, Institutul de Biologie al Academiei Române.

Ședința a fost prezidată de președintele seminarului COZARI Tudor, dr. habilitat în științe biologie (specialitatea 165.02. Zoologie), profesor universitar, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Participanții la seminar, cu mare interes, au participat la discuția rezultatelor acestui studiu original – particularitățile biologiei și ecologiei mamiferelor insectivore; acesta având un rol decisiv în reglarea echilibrului ecologic al multor ecosisteme.

După discuții ample, cu participarea: Cozari Tudor, Crivoi Aurelia, Bulimaga Constantin, Coadă Viorica, Cîrlig Tatiana, Nedbaliuc Boris, Aluchi Nicolai, Coșcodan Diana, Larion Alina, a rezultatelor obținute de pretendent, membrii seminarului, prin vot unanim, au aprobat rezultatele științifice și au propus ca teza în cauză să fie promovată pentru prezentarea la cel de al doilea Seminar științific.

Loading