Mobilitate de formare la Academia de Studii Aplicate din Šabac, Serbia

În perioada 7-11 noiembrie 2022, cadre didactice ale Facultăților de Limbi și Literaturi Străine, Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău împreună cu specialiști ai Secției Relații Internaționale și Managementul Proiectelor au participat la o mobilitate de formare în cadrul Academiei de Studii Aplicate din Šabac, Serbia, prin intermediul programului Erasmus +.

Unul dintre obiectivele cheie ale mobilității vizează extinderea și consolidarea parteneriatului dintre UPSC și Academia de Studii Aplicate, precum și identificarea de noi piste pentru colaborare. În acest sens, au fost discutate diferitele aspecte privind facilitarea organizării mobilităților academice pentru studenți, condițiile de desfășurare și recunoaștere reciprocă a acestora precum și intensificarea mobilităților de predare și formare pentru corpul profesoral-didactic.

În cadrul mobilității, echipa UPSC a făcut cunoștință cu practicile și activitățile Academiei de Studii Aplicate în procesul de formare profesională inițială, conform cerințelor și standardelor internaționale. Au fost discutate aspecte de interes comun ale evaluării și acreditării programelor de studii, provocările și dificultățile cu care se confruntă cadrele didactice și factorii de decizie din învățământul superior din Serbia.

Agenda sesiunilor de formare a inclus și asistarea la ore de limbă engleză, prezentarea UPSC și a programelor de studii oferite și desfășurarea a două ateliere de lucru cu tema Type Art, în domeniul design-ului grafic în cadrul Facultății de Studii Medicale, de Afaceri și Tehnologice.

Dimensiunea informală a mobilității s-a axat pe o vizită de informare la Biblioteca Municipală din Šabac, unde s-a prezentat o sesiune elaborare a benzilor desenate la care au participat elevi din gimnazii și licee.

Loading