Condițiile pentru bursele de merit, anul de învățământ 2022 – 2023

În atenția studenților UPSC pentru a candida la bursele de merit pentru anul de învățământ 2022 – 2023:

Ministerul Educației și Cercetării aduce la cunoștința studenților că în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 1009 din 1 septembrie 2006 Cu privire la cuantumurile burselor, altor forme de ajutorare socială pentru studenții din instituțiile de învățământ superior, elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic și postsecundar nonterțiar, profesional tehnic secundar și persoanele care studiază în învățământul postuniversitar (cu modificările ulterioare), instituțiile de învățământ superior vor prezenta Ministerului Educației și Cercetării dosarele candidaților la bursele de merit, cu o scrisoare de însoțire și o copie a recomandării Senatului, în care se nominalizează candidatura pentru fiecare tip de bursă de merit finanțată din bugetul de stat.

Astfel, potrivit art. 26-29 din Regulamentul aprobat prin Hotărârea sus-numită, pot candida la burse de merit studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, care au obținut în anul precedent de studii o medie anuală a notelor nu mai mică de 9 în domeniile de studii, tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept și real (matematică, informatică, fizică, biologie) și nu mai mică de 9,5 în alte domenii de studiu.

Bursele de merit se stabilesc anual, după cum urmează: începând cu semestrul III – pent studenții de la ciclul I, licență, care studiază în programe de studii de 180 credite; începând cu semestrul V – pentru studenții de la ciclul I, licență, care studiază în programe de studii de 240 credite; în ultimii doi ani de studii – pentru studenții care realizează studii superioare integrate; începând cu semestrul III – pentru studenții care își fac studiile în programe de master, ciclul II.

Experiența anilor precedenți demonstrează faptul că studenții ciclului II, master sunt, de regulă, încadrați în câmpul muncii, de aceea, atenționăm asupra nominalizării, cu precădere, a studenților ciclului I, licență, pentru a candida la concursul burselor de merit, precum și asupra neadmiterii dosarelor persoanelor care au beneficiat anterior de o bursă de merit la alt ciclu de studii superioare.

În context, pentru a participa la concursul de selecție, dosarul va conține:

  1. Cuprinsul dosarului;
  2. Copia buletinului de identitate;
  3. Curriculum Vitae, care va cuprinde cele mai relevante activități extracurriculare pe perioada studiilor universitare, domeniile de interes, abilități deținute;
  4. Certificatul academic vizat la Serviciul/Secția studii, cu indicarea notei medii pentru fiecare semestru, inclusiv din ultima sesiune;
  5. Copiile celor mai relevante materiale pe perioada studiilor, care atestă participarea la conferințe și seminare, concursuri, olimpiade, activități de voluntariat etc.;
  6. Lista publicațiilor științifice cu datele bibliografice complete și copiile publicațiilor din ultimii doi ani de studii:
  7. Acte care certifică participarea în programe de mobilitate/schimb cultural, sau alte materiale relevante;
  8. Pentru studenții de la ciclul II, master, se vor atașa copiile actelor/certificatelor care atestă performanțele și participarea acestora în diverse activități doar pe parcursul studiilor de master.

Pe dosar și în scrisoarea de însoțire va fi menționat după cum urmează: numele și prenumele studentului, tipul de bursă pentru care candidează, anul de studii în care a fost promovat acesta, specialitatea/programul, numărul de credite de studii ECTS, media notelor pe anul precedent de studii.

Dosarele vor fi prezentate până la 20.06.2022 în oficiul 15, bl. 2, dlui Stelian Culea, șef DMAAC.

Loading