Se anunță concurs video: „Super profesoara / profesorul / profesorii / mea / meu / mei / de franceză”

Prorectoratul pentru activitate științifică și relații internaționale al UPSC împreună cu CRU al UPSC vă invită să participați la un Concurs video susținut de AUF și CRU al UPS „Ion Creangă” din Chișinău cu ocazia Zilei Internationale a Profesorilor de limbă Franceză, JIPF, care se adresează studenților înscriși la licență sau masterat la UPSC și elevilor de liceu interesați.

Acest concurs se desfășoară între 6 și 25 noiembrie 2021 inclusiv.

Obiective:

  • sărbătorirea Zilei Internaționale a Profesorilor de limbă Franceză;
  • dezvoltarea competențelor de exprimare orală și abilităților de vorbire în limba franceză ale studenților și elevilor, precum și creativitatea acestora;
  • promovarea limbii franceze.

Conținut: creați o felicitare video de maxim 2 minute, în limba franceză, adresându-vă unui/unei (sau mai multor) profesor/profesoare (i) de limbă franceză.

Pași de urmat:

1. Realizează, folosind telefonul mobil, un video de maxim 2 minute;

2. Atașează carnetul de student/elev;

3. Trimite videoclipul la adresa: cruupsc@gmail.com, cu subiectul: Concurs video „Super profesoara/profesorul/profesorii mea/meu/mei de franceză”, înainte de 25 noiembrie inclusiv.

Un juriu va fi numit pentru alegerea celor mai bune videoclipuri. Rezultatul selecției va fi publicat pe site-ul UPSC la sfârșitul lunii noiembrie. Cele mai bune videoclipuri vor fi recompensate cu premii oferite de CRU al Universitatii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, în cadrul proiectului „Consolidarea francofoniei științifice și culturale în contextul academic și preuniversitar” susținut de AUF.

Regulament:

  • participanții la concurs predau drepturile de autor UPSC care își rezervă dreptul de a-l folosi în scopuri promoționale sau altele, în orice format;
  • videoclipul este un produs individual și personal;
  • videoclipul trebuie făcut în limba franceză;
  • videoclipul trebuie realizat sub forma de felicitare adresată profesorului (profesorilor) de limbă franceză;
  • videoclipul și carnetul de student/licean trebuie trimise la adresa electronică: cruupsc@gmail.com, folosind permiterea accesului online;
  • videoclipul trebuie să conțină și o scurtă prezentare a autorului: prenume, nume, an de licență/master/liceu, numele instituției unde este înscris autorul;
  • se va aprecia: vocea clară, explicită, audibilă și inteligibilă, prezentarea ritmică, un discurs natural și pasional, un nivel bun de limbă franceză, relevanța videoclipului pentru subiect, originalitatea.

Datele cu caracter personal colectate sunt destinate utilizării exclusive a UPSC. Aceste informații sunt folosite pentru a vă permite să accesați serviciile CRU ale UPSC și doar în acest scop. UPSC se angajează să nu comunice datele colectate către persoane terțe.

Anunțul și detaliile despre concursc în limba franceză aici.

Mult succes!

Loading