Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă” și Asociația Obștească Pro-Development au semnat un Acord de colaborare

În data de 23 decembrie 2020 Universitatea Pedagogică de Stat “Ion Creangă” și Asociația Obștească Pro-Development au semnat un Acord de colaborare.

Părțile au convenit asupra acestui Acord pentru a-și exprima disponibilitatea de a coopera și implementa activitățile Programului de capacitare în domeniul Stagierii și Voluntariatului.

Rectorul UPSC Alexandra Barbăneagră a menționat că obiectul prezentului Acord  îl constitute interesul bilateral de a contribui la implementarea misiunii servicii pentru societate, prin disponibilitatea de a coopera şi implementa activitãțile Programului de capacitare in domeniul Stagierii și Voluntariatului in cadrul proiectului “Sprijin și asistențã pentru sectorul social al Moldovei”, finanțat de Agenția Cehã pentru Dezvoltare si implimentat de partenerul lider Caritas Republica Ceha împreună cu AO “Pro-Development” și AO HomeCare” este inițiat Programul de capacitare și de stabilire a parteneriatelor în domeniul Stagierii si Voluntariatului.

Proiectul este în concordanță cu prioritățile strategice ale Guvernului Republicii Moldova (definite în documentul strategic Moldova “2020”) și prioritățile UE (definite în documentele aliniate la Acordurile de Aderare). De asemenea, este în concordanță cu prioritățile autorităților locale din Moldova. Proiectul va sprijini eforturile instituțiilor publice locale de a îmbunătăți calitatea serviciilor sociale și medicale.

La rândul săuDaniela Dohotaru-Grițcan, Directorul executiv al AO Pro-Development în Moldova, a reiterat că intenția acestui acord este să stabilească o legătură între furnizorii de servicii comunitare / ONG-urile care acționează ca furnizori de servicii sociale și socio-medicale și studenții instituțiilor de învățământ superior (Colegii și Universități) care sunt potențialii stagiari și viitoare forță de muncă pentru aceste ONG-uri.

Loading