Oportunitate pentru absolvenții vorbitori de limbă germană

Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor a UPSC anunță:

Bundestagul German invită tineri absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova, la Berlin să activeze în cadrul biroului unui deputat german pentru a se familiariza cu sistemul parlamentar german, procesele decizionale în politică precum şi să acumuleze experienţă despre activitatea parlamentară. De asemenea, în cadrul acestui program interesant, cu durata de 5 luni, bursierii pot frecventa gratuit prelegeri la universităţile din Berlin.

Cei care vor aplica trebuie să fie născuţi după 1 martie 1995 şi să aibă un nivel înalt de cunoaștere a limbii germane pentru a putea urma programul care se va desfășura în perioada 1 martie – 31 iulie 2025.

Participanţii vor primi o bursă lunară. În mod suplimentar vor fi acoperite şi costurile de asigurare în caz de boală, accidente şi de răspundere civilă pentru studenţi. În afară de aceasta se acordă cazare gratuită sau, în cazul în care candidatul decide cazarea pe cont propriu, se va oferi o contribuţie lunară pentru aceste cheltuieli. Cheltuielile de călătorie tur-retur spre Berlin vor fi rambursate.

Informaţii detaliate despre programul de burse, condiţiile de eligibilitate, procedura de aplicare şi cea de selectare, pot fi preluate de pe pagina de internet (în limba germană): http://www.bundestag.de/ips.

Dosarul complet urmează a fi expediat până la 31 iulie 2024 prin e-mail la adresa info@chisinau.diplo.de într-un document PDF sau ZIP.

Loading