ConferințaȘtiințifică Internațională “Științe și Educație: Noi Abordări și Perspective”

La 21-22 martie, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a avut loc Conferința științifică internațională “Științe și Educație: Noi Abordări și Perspective”. În cadrul acestui eveniment dedicat problemelor curente, realizărilor și perspectivei de dezvoltare în domeniile științelor sociale, umaniste, exacte, științelor naturii și artelor, au participat cadre științifico-didactice, didactice și de cercetare din Republica Moldova și din străinătate.

În cadrul secțiunilor conferinței participanții au prezentat rezultate valoroase bazate pe propriile cercetări, aducând în discuție nu doar provocările și oportunitățile, ci și soluțiile inovatoare care pot contribui la îmbunătățirea calității educației în contextul globalizării. Au fost puse în discuție probleme propuse de tematica proiectului T4GREEN legate de conceptele de învățare a limbilor în secolul XXI, abordări care ne pot ajuta să învățăm limbile mai eficient și adaptativ; educația incluzivă – cerință pentru școala modernă; abordări STEAM- aspecte praxiologice etc.   

Evenimentul a fost un succes remarcabil, consolidând importanța unui dialog constructiv și al schimbului de idei în domeniile de cercetare.

Loading