Stimați colegi,
Vă invităm să vă înregistrați la sesiunile de formare profesională din perspectiva învățării bazate pe proiecte și integrarea cercetării în predare (PBL). Activitățile de instruire se adresează cadrelor didactice universitare ale UPSC.
Instruirile vor fi realizate de Dr. Dorina BALTAG, Universitatea Loughborough din Londra, și sunt organizate în cadrul subproiectului UPSC „Asigurarea calității și relevanței formării profesionale a viitorilor pedagogi prin programe de studii inovative și conexe la piața muncii”, implementat cu suportul financiar al Băncii Mondiale.
Date despre formatoare:
Dr. Dorina Baltag a acumulat peste 12 ani de experiență profesională în cadrul universităților din Regatul Țărilor de Jos și Regatul Unit, iar în prezent este cercetătoare nivel postdoctoral la Institutul pentru Diplomație și Guvernanță Internațională din cadrul Universității Loughborough din Londra. Pe lângă cercetare, Dorina se specializează în predarea PBL pe care o utilizează în activități de predare la Universitatea Loughborough (Marea Britanie), Universitatea Kent-Bruxelles (Belgia) și Universitatea Maastricht (Țările de Jos).
Cercetările ei au fost publicate în reviste științifice internaționale, precum și contribuții la manuscrise publicate de Routledge și Palgrave. Ultimul consorțiu internațional pe care l-a condus a lansat ediția specială „Uniunea Europeană și vecinii săi din Parteneriatul estic – un cadru pentru evaluarea performanței”. Domeniile sale de specializare includ agenda de democratizare a UE, țările din Parteneriatul Estic, diplomația UE, migrația și diaspora.
Premiile pe care le-a primit, precum: Think Visegrad (Cehia), Excellence 100 (Marea Britanie), Diversity & Inclusivity (Regatul Țărilor de Jos), Marie Curie Fellowship (Marea Britanie și Olanda), vorbesc despre rigoarea ei academică și meritele profesionale.
Dorina BALTAG este stabilită cu traiul în Haga, Olanda, unde a inițiat în 2012 Fundația Noroc Olanda. Din 2022, conduce Diaspora Coworking Hub, un spațiu virtual interdisciplinar care oferă mecanism structurat de transfer de expertiză în învățământul superior.
Sesiunile vor avea loc în grupuri mici, de 15 persoane, cu prezență fizică, în două etape:
- 25-28 martie 2024
- 25-30 aprilie 2024
Orarul, aici.
Vă așteptăm cu drag!
Cadrele didactice, înregistrate în prealabil la program, vor primi link-ul de conexiune și conținuturile pe adresa de email inclusă în formularul de participare. Pentru alte detalii despre sesiunile de instruire, ne puteți contacta:
Lucia SAVA, manager de subproiect: sava.lucia@upsc.md