Centrul de Ghidare și Consiliere în Carieră  al UPSC oferă consiliere individuală pentru studenți, cadre didactice și nondidactice

Centrul de Ghidare și Consiliere în Carieră a UPSC „Ion Creangă” oferă servicii de consiliere (psihologică, educațională, vocațională/în carieră) și ghidare în carieră pentru studenți, cadre didactice și nondidactice.

Consilierea psihologică contribuie la îmbunătățirea aspectelor vieții personale (relația cu sine și cu ceilalți) și vieții psihice (conștientizare, gestionarea emoțiilor, depășirea convingerilor limitative etc.).

Consilierea educațională oferă suport pentru depășirea dificultăților de învățare la anumite discipline și optimizarea abilităților de învățare în general, alegerea diverselor trasee educaționale (programe de studii la ciclurile Licență, Master sau Doctorat) și accesarea altor tipuri de formări complementare, în afara curriculei obligatorii, ce oferă competențe suplimentare.

Consilierea vocațională/în carieră implică direcționarea studentului către o carieră sau un scop care este compatibil cu propriile lui aspirații și capacități profesionale, pregătirea pentru interviul de angajare, antrenarea abilității de scriere a CV și scrisorii de intenție etc.

Toate serviciile de consiliere și ghidare în carieră sunt confidențiale și oferite gratuit pentru studenții, cadrele didactice și nondidactice UPSC. Pentru solicitarea consilierii accesați  butonul SOLICITĂ CONSULTAȚIE de pe pagina https://upsc.md/studenti/cgcc/.

Loading