La mulți ani, Moldova! 

Republica Moldova, grație solidarității poporului și a dorinței aprige de a-și făuri propriul destin, își sărbătorește Independența deplin meritată. An de an, această sărbătoare trezește în fiecare dintre noi demnitatea, patriotismul și sentimentul de recunoștință pentru toți cei care au pus umărul și au plătit chiar și cu propria viață pentru ca țara noastră să fie un stat independent, suveran și liber.

Independența Republicii Moldova dovedește tot mai mult sens și relevanță. Tendințele europene ale statului nostru au căpătat formă prin titlul de stat candidat al Uniunii Europene, fapt care, cu certitudine, este un prilej de bucurie și mândrie națională.

Comunitatea academică a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău pledează și în continuare pentru promovarea valorilor și tradițiilor naționale, convinsă fiind că doar așa ne putem păstra identitatea națională.

Cunoașterea istoriei, valorificarea tradițiilor și obiceiurilor neamului nostru și transmiterea lor din generație în generație este una din modalitățile de păstrare a integrității și identității naționale, iar acest lucru se poate realiza, întâi de toate, prin educație. 

La mulți ani, Moldova! 

Loading