Designul jocurilor la UPSC: totalizări și rezultate impresionante la sfârșit de an academic

Iată-l finalizat semestrul de primăvară, încheiat anul academic și făcute totalizările activităților și rezultatelor obținute. A fost un semestru „roditor”, cu specialități noi, cu studenți talentați și cu multe și rezultate frumoase! Și în acest context, este binevenită menționarea noilor programe de studii, lansate și promovate în cadrul proiectului Profesiile Viitorului.

Astfel, frumoase rezultate au demonstrat studenții de la specialitatea Designul Jocurilor la modulele de specialitate Desen de expresie (Caracter design), Sketching, Pictură digitală și Designul Jocurilor, sub diriguirea lectorilor castravăț Andrei, Novacovscaia Ecaterina, Tverdohleb Igori.

Conținutul corelat al acestor obiecte a permis formarea la studenți a competențelor de:

  • executare rapidă a schițelor după natură – convingătoare și expresive, inclusiv schițe de portret și figură ale oamenilor;
  • creare de personaje cu caractere și emoții distincte și expresive, înfățișate în 3 poziții;
  • realizarea picturilor/compozițiilor digitale;
  • realizarea componentelor de bază ale unui joc – de la pre producție la elemente de post producție.

Deci, la finele semestrului studenții anul I de la specialitatea Designul jocurilor au susținut, în cadrul disciplinei Designul Jocurilor (lectori: tverdohleb Igori, Novacovscaia Ecaterina), pitching-ul unui proiect de joc, creat individual de aceștia pe parcursul a anului.

Demonstrarea și evaluarea rezultatelor s-a desfășurat în formatul unei expoziții de jocuri, unde studenții au prezentat jocul elaborat într-o versiune funcțională, dar și materiale de prezentare și promovare a acestuia: poster, logo-u, pictograma, flyere și autocolante.

Pentru a realiza versiunea demo a jocului, tinerii au avut de ales independent motorul de joc, studiind, în prealabil, cum poate fi exportat conținutul creat către motorul ales, precum și familiarizându-se cu elementele de bază ale programării.

Așadar, un punct important al modulului Designul jocurilor a constat în cercetarea independentă efectuată de studenți, deoarece aceasta este indispensabil necesară în activitatea ulterioară a viitorului specialist în domeniul vizat.

O atenție deosebită în cadrul prezentării și evaluării jocurilor create de studenți a fost acordată pitching-ului, unde a fost necesar să fie expusă de către autor – succint, dar clar și convingător – ideea principală a proiectului, iar la solicitare să răspundă la întrebările adresate de vizitatorii expoziției de jocuri.

Loading