Conferința Științifică Internațională „Bolile netransmisibile și reducerea riscurilor în domeniul sănătății”

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău organizează

Conferința Științifică Internațională

„Bolile netransmisibile și reducerea riscurilor în domeniul sănătății”

care va avea loc pe 30 septembrie 2023

Locația conferinței: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, str. Ion Creangă, 1, bloc 1, „Clasa Viitorului”, etajul 1

Evenimentul are ca scop prevenirea bolilor netransmisibile (BNT), condiționate de consumul de droguri, consumul de alcool, consumul de tutun, abuzul de medicamente și abuzul de alimente.

Obiectivul principal al conferinței: creşterea gradului de implicare a comunității științifice și academice în efortul local, național și internațional de reducere a riscurilor economice, sociale și medicale de dezvoltare a dependențelor de substanțe și a dependențelor comportamentale.

Sesiunile conferinței:

Sesiunea-panel I – axată pe tendințele actuale în tratamentul bolilor netransmisibile (BNT). Această sesiune va fi urmată de un lunch-break pentru schimb de opinii.

Sesiunea-panel II – dedicată tehnicilor și metodelor moderne de reducere a riscurilor economice, sociale și medicale asociate consumului de droguri, consumului de alcool, consumului de tutun, abuzului de medicamente și excesului de alimente.

Participanții la conferință: reprezentanţi ai mediului academic și universitar din Republica Moldova, România, Ucraina, Bulgaria, Israel, precum și din alte state, specialişti de talie mondială în domeniul reducerii riscurilor economice, sociale și medicale de dezvoltare a dependențelor de substanțe și a dependențelor comportamentale.

  • Pentru înregistrarea la conferință, faceți click aici.

Important:

  • Data limită de înscriere la conferință  20.09.2023   
  • Prezentarea articolelor redactate pentru publicare – până la 20.09.2023, la adresa electronică dita.marcela@upsc.md
  • Articolele vor fi redactate în limba română sau limbă engleză.
  • Lucrările vor fi supuse verificării antiplagiat (antiplagiat.ro). Procentul de similitudini și autocitare nu va depăși 25 % din volumul total al lucrării.
  • Autorii își vor asuma răspunderea pentru ținuta lingvistică și grafică a textului propus.
  • Articolele care nu vor întruni cerințele de tehnoredactare și normele în vigoare privind publicațiile științifice vor fi respinse.
  • Cerințele pentru redactarea articolelor vor fi consultate aici .
  • Programul conferinței, aici: RO, EN.

 

Loading