O nouă competiție FIRST LEGO League Explore

Copii pasionați de robotică, talentați, cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, au fost protagoniștii unei adevărate explozii de creativitate și ingeniozitate într-o altă sesiune din cadrul 𝐅𝐢𝐫𝐬𝐭 𝐋𝐄𝐆𝐎 𝐋𝐞𝐚𝐠𝐮𝐞 𝐄𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, desfășurată în data de 20 mai 2023, în CNIDE „Clasa Viitorului”.

160 elevi și 23 antrenori au explorat problemele ce țin de energie și au generat soluții inovatoare pentru crearea unui viitor sustenabil. Participanții au venit și cu propuneri de soluții inovatoare la tema ediției din acest an: Super Powered, care este una extrem de actuală – energia şi provocările legate de depășirea crizei energetice. Elevii au prezentat membrilor juriului proiectele de inovare ce oferă la această temă și au arătat numeroase beneficii ale energiei regenerabile pentru mediul înconjurător și pentru oameni.

Evenimentele FIRST LEGO League Challenge Moldova 2023 Super Powered se desfășoară în cadrul Programului Național de studiere a Roboticii Educaționale și sunt organizate sub egida Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul USAID, al Suediei și Marii Britanii în cadrul Proiectului Tehnologiile Viitorului. Sponsori ai acestei ediții sunt companiile din sectoarele TIC și energetic: Orange Moldova, Premier Energy Distribution și FFW Agency.

Organizatorii și gazda evenimentelor – Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

______________________

FIRST LEGO League Challenge este cea mai importantă competiție internațională din domeniul tehnologiei și roboticii dedicată copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani, care se desfășoară, în prezent, în 110 țări, cu participarea anuală a peste 680 mii de elevi, în cadrul a 3700 de evenimente.

În Republica Moldova, cursul de Robotică este studiat în peste 200 de instituții de învățământ și biblioteci, iar competiția se află la cea de a VIII-a ediție.

Loading