UPSC, la „Festivalul Profesiilor”

„Festivalul Profesiilor” a fost genericul evenimentului organizat de Direcția Gеnеrаlă Educație Strășeni, în parteneriat сu „Теrrе des Hommes”- Moldova, în data de 13 mai 2023, având drept scop infоrmаrеа elevilor din raionul Strășeni și Nisporeni privind ofertele educaționale, oportunitățile de angajare în câmpul muncii etc.

Evenimentul a fost desfășurat în cadrul proiectului „JOBOTECA”, care a întrunit peste 300 de elevii din raioanele Strășeni și Nisporeni, 25 de instituții de învățământ superior și profesional tehnic, angajatorii, finanțatorii, ONG etc., pentru a face clare și vizibile ofertele educaționale, oportunitățile de angajare în câmpul muncii și, simplu, pentru a socializa frumos.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a fost prezentată de către reprezentanți ai tuturor celor 8 Facultăți, care au adus în vizorul participanților ofertele educaționale ale Universității, la toate ciclurile de studii. Pentru a face cât mai accesibilă informația și a o aduce cât mai aproape de publicul țintă, au fost distribuite pliante, realizate masterclassuri, experiențe chimice și biologice, cercetări cu drona, etc.

Participanții, părinți, cadre didactice, elevi, viitori candidați la studii, au luat cunoștință de toate cele 12 domenii generale de studiu (arte, filologie, științe ale educației, științe umaniste, științe sociale și comportamentale, tehnologii ale informației și comunicațiilor, științe ale mediului, matematică și statistică, științe fizice, științe biologice, științe chimice, științe publice), care pot fi studiate la cele 8 facultăți, la Ciclul I, Licență, Ciclul II; Master și Ciclul III, Doctorat.

De asemenea, participanții au fost inspirați să descopere figuri marcante care au absolvit UPSC, precum: Grigore Vieru, Spiridon Vangheli, Ion Hadârcă, Aureliu Busuioc, precum și mulți alți pictori, maeștri în artă, scriitori, autori de manuale și chiar miniștri.

Administrația UPSC mulțumește organizatorilor pentru invitație și își exprimă convingerea că „Festivalul Profesiilor”  este un eveniment dictat la imperativ de necesitatea informării pentru alegeri corecte ce țin de continuarea studiilor, orientarea în carieră și formarea profesională continuă.

Loading