Concursul pentru elevi „Monumente din localitatea natală: istorie și memorie”, ediția a III-a

În perioada 10 aprilie – 13 mai 2023, în cadrul Zilelor Ușilor Deschise la Facultatea de Filologie și Istorie a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Catedra de Istorie și Științe Sociale, a organizat Concursul pentru elevi „Monumente din localitatea natală: istorie și memorie”, Ediția a III-a.

La concurs, au participat circa 50 de elevi din clasele a IX-a și a XII-a, din mai multe localități din țară. Ei au fost îndrumați de profesorii de Educație pentru societate și Istorie.

Fiecare elev a elaborat și a prezentat o lucrare (prezentare Power Point, Canvas, Prezi, filmuleț, etc.), a unui monument din localitatea natală: monument arheologic, monument de for public, biserică, conac, muzeu, obiect al patrimoniului etnografic, patrimoniului natural etc. Studiul a cuprins examinarea documentelor de arhivă, monografii, articole, hărți, realizarea interviurilor cu locuitorii comunității, date statistice, fotografii etc.

Juriul Concursului a examinat cu atenție toate lucrările și a desemnat învingătorii. Festivitatea de premiere a avut loc pe 13 mai, în „Clasa Viitorului”.

Aducem felicitări tuturor învingătorilor și cadrelor didactice participanți la concurs!

Loading