Concursul „Teza mea în 180 de secunde”, în Republica Moldova, ediția 2023

Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare, anunță ediția a patra a concursului „Teza mea în 180 de secunde” în Republica Moldova.

Concursul „Teza mea în 180 de secunde” oferă studenților doctoranzi posibilitatea de a-și prezenta tema de cercetare în termeni simpli unui public divers, non-academic. Fiecare participant(ă) trebuie să facă, în trei minute, o prezentare clară, concisă, dar convingătoare asupra proiectului său de cercetare.

Înscrierile sunt deschise pînă la 6 iunie 2023.

Finala națională a competiției va fi organizată pe 23 iunie 2023 la Chișinău.

Dosarele participanților a se trimite pe adresa: mt180-moldova@auf.org

Pentru mai multe detalii: https://l.auf.org/MT1802023Moldova

Selecția intermediară AUF se va face în iulie 2023.

Finala internațională MT 180 va avea loc pe data de 05 octombrie 2023, la Rabat, Maroc.

Criterii de eligibilitate pentru participanți:

  • să fie înscriși sau să fi fost înscriși într-o instituție de învățământ superior într-un program de doctorat în cercetare cu redactarea unei teze de doctorat, sau să fi obținut titlul de doctor în decurs de 12 luni înainte de finala internațională;
  • să prezinte o etapă suficient de avansată a proiectului de cercetare doctorală;
  • să se exprime în limba franceză.

Această competiție mondială reprezintă o mare oportunitate pentru tinerii cercetători francofoni de a-și perfecționa abilitățile de comunicare orală și de a-și disemina cercetările în limba franceză în 180 de secunde într-un spațiu public. De asemenea, se oferă posibilitatea de a promova programele Ciclului III – studii superioare de doctorat, precum și învățământul superior francofon din Republica Moldova.

Regulamentul detaliat, a se consulta, aici.

Pentru informații: mt180-moldova@auf.org

__________________________________

Concours « Ma Thèse en 180 secondes » en République de Moldova, édition 2023

Le Bureau National de l’Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) en République de Moldova, en partenariat avec le Ministère de l’Education et de la Recherche de la République de Moldova et l’Agence Nationale de l’Assurance Qualité dans l’Éducation et la Recherche, annonce la quatrième édition du concours « Ma thèse en 180 Secondes » en République de Moldova.

Le concours « Ma thèse en 180 secondes » permet à des doctorant•e•s de présenter leur sujet de recherche en termes simples à un auditoire profane et diversifié. Chaque participant.e doit faire, en trois minutes, un exposé clair, concis mais convaincant sur son projet de recherche.

Les inscriptions sont ouvertes 𝐣𝐮𝐬𝐪𝐮’𝐚𝐮 𝟔 𝐣𝐮𝐢𝐧 𝟐𝟎𝟐𝟑.

La finale nationale du concours sera organisée le 23 juin 2023 à Chisinau. 

Les dossiers de candidature sont à envoyer par courriel : mt180-moldova@auf.org

Pour plus d’informations : https://l.auf.org/MT1802023Moldova

La sélection intermédiaire AUF – Juillet 2023.

La Finale internationale MT 180 aura lieu le 05 Octobre 2023 à Rabat, Maroc.

Critères d’admissibilité des jeunes chercheurs participants :

  • être inscrits ou avoir été inscrits dans un établissement d’enseignement supérieur ou de recherche en Moldavie ;
  • être inscrits ou avoir été inscrits dans un établissement d’enseignement supérieur ou de recherche dans un programme de doctorat recherche avec la rédaction d’une thèse (PhD.) ou avoir obtenu leur doctorat au cours des douze mois précédant la finale internationale ;
  • présenter un état d’avancement suffisant du projet de recherche doctoral ;
  • s’exprimer en français.

Cette compétition mondiale représente une belle opportunité pour les jeunes chercheurs francophones de parfaire leurs aptitudes communicationnelles orales, et de diffuser en 180 secondes leur recherche en français dans un espace public. Il offre ainsi l’occasion de faire connaître et promouvoir la formation du troisième cycle, ainsi que les études supérieures francophones en République de Moldova.

Consultez le règlement détaillé ici : https://www.auf.org/wp-content/uploads/2023/05/Cahier-du-candidat-MT180-MD-actualis%C3%A9.pdf

Contact : mt180-moldova@auf.org

Loading