Felicitări, Distinse Doamne și Domnișoare!

Distinse Doamne și Domnișoare,

Cu prilejul Zilei internaționale a femeilor, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău vă transmite cele mai sublime gânduri de admirație și prețuire pentru entuziasmul pe care îl manifestați în activitatea de zi cu zi, pentru perseverența, persuasiunea și perspicacitatea de care dați dovadă și excelați continuu, înregistrând noi performanțe.

Vă dorim să aveți parte de o primăvară senină, cu pace și lumină! Să vă fie sufletul mereu împăcat și casa – de armonie plină!

Echipa de domni ai UPSC, în zi de aleasă primăvară, consacră acest mesaj iubirii, feminității, maternității. Dragile noastre, să ne trăiți!

___________________________

Ziua internaţională a femeii, la început, denumită Ziua internaţională a femeilor muncitoare, este marcată în data de 8 Martie, în fiecare an. Este o zi cu importanţă globală care celebrează drepturile obţinute de femei în plan economic, politic şi social și își are originea în 1857, la New York.

În 1977, Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluţia 32/142, invitând fiecare ţară să proclame, orice zi a anului, în acord cu obiceiurile şi tradiţiile sale, ca „Zi a Naţiunilor Unite pentru Drepturile Femeii şi Pace Internaţională”. Nu a fost menţionată în mod specific data de 8 martie, însă multe ţări au ales să celebreze femeile în această zi. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 Martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.

Loading