UPSC în procesul de consiliere profesională și ghidare în carieră didactică

În data de 8 februarie 2023, reprezentanții Centrului de Consiliere și Ghidare în Carieră a UPS „Ion Creangă” din Chișinău au realizat o vizită de promovare a ofertelor educaționale la I. P. Liceul Teoretic „Ștefan Cel Mare” din Chișinău.

Larisa Chirev, psiholog, specialist principal pe segmentul de dezvoltare personală, a propus spre atenția liceenilor un chestionar de determinare a aptitudinilor profesionale, care a permis participanților să-și identifice domeniul de interes și profesiile potrivite propriei personalități.

Gabriela Repeșco, specialist în Secția de atragere în carieră/cariera didactică, a continuat dialogul axat pe posibilitățile de realizare a studiilor superioare de calitate la UPSC.

Astfel, elevii claselor absolvente din I.P. Liceul Teoretic „Ștefan Cel Mare” din Chișinău, au aflat despre programele de studii din cadrul celor 8 facultăți ale UPSC, stagiile de mobilitate academică internațională, despre bursele de studii, activități extracurriculare etc.

La finalul vizitei, oaspeții au adus sincere mulțumiri gazdelor, în persoana dnei Ana Franț, director a I.P. Liceul Teoretic „Ștefan Cel Mare” din Chișinău, pentru invitație și pentru organizarea acestei întâlniri, exprimând speranța de a-i revedea pe acești elevi sârguincioși în calitate de studenți la Universitatea noastră.

Loading