„Citim cu voce tare împreună”, Campania Națională, ediția 2023

Campania Națională „Citim cu voce tare împreună” este organizată anual și celebrează Ziua Internațională a Cititului Împreună” ( WORLD READ ALOUD DAY (WRAD), inițiativă globală promovată de către organizația LitWorld, începând cu anul 2010. Ziua Internațională a Cititului Împreună este marcată anual, în data de 1 februarie, de milioane  de oameni din peste 170 de țări.

Scopul Campaniei este de a celebra forța lecturii cu voce tare, a susține cunoașterea și educația ca drepturi fundamentale ale omului.

Biblioteca Științifică a Universității „Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău vă invită:

  • 1 februarie 2023

10:00 – LECTURI PROFESIONALE: REGULAMENT PRIVIND GESTIONAREA COLECȚIEI BIBLIOTECII ŞTIINŢIFICE A UPSC, Atelier profesional onnline

13:00 – LECTURI ȘTIINȚIFICO-METODICE ÎN SUSȚINEREA CADRELOR DIDACTICE, Eveniment online

14:30 –  POEZII DE SUFLET. INVITĂM COMUNITATEA UNIVERSITARĂ ȘI TOȚI IUBITORII DE POEZIE, Virtual Reading

Linkul de acces: https://meet.google.com/zkt-bqzu-pow

Printre beneficiile cititului se numără dezvoltarea creativității, a empatiei și a gândirii critice. Biblioteca Științifică a UPSC promovează cititul cu voce tare și, prin activitățile realizate își propune să mobilizeze studenții, cadrele didactive, elevii din licee, potențialii viitori studenți ai UPSC, în vederea consolidării comunitatății academice prentru sprijinul lecturii și a cunoașterii.

Vă așteptăm cu drag!

Loading