Lansarea filmului documentar „Școala de tapiserie din Chișinău” și a expoziției de tapiserie a studenților UPSC

La data de 15 iunie 2022, în incinta Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, str. Ion Creangă, 1, bloc 1, va avea loc lansarea filmului documentar „Școala de tapiserie din Chișinau.

Evenimentul este realizat în cadrul Proiectului de Stat (2020–2023): Cultura promovării imaginii orașelor din Republica Moldova prin intermediul artei și mitopoeticii. Program de stat nr. 20.80009.0807.19 realizat cu spriginul Universității de Stat din Moldova și Direcției Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău. Autor al filmului este Ana Simac, doctor în studiul artelor, director de proiect: Aliona Grati, regie: Diana Pidghirnîi, imagine: Grigore Rață, editor imagine: Diana Busuioc, selecție muzicală: Galina Dimitrova, grafică: Aureliu Busuioc, lectură: Iulian Proca.

În cadrul acestui eveniment va fi lansată și expoziția de tapiserie a studenților Facultății Arte Plastice și Design UPS „Ion Creangă” din Chișinău.

Filmul are ca scop de a valorifica rezultatele preocupărilor științifice, privind promovarea imaginii culturale a orașului Chișinău din toate perioadele lui istorice, în forma unor filme documentar-științifice, care readuc pe agenda societății problema protecției și valorizării artei și culturii naționale, dar și a personalităților notorii care au scris o pagină aparte în cultura națională și în formarea noii generații de tineri creatori.

Expoziția de tapiserie exprimă impactul școlii naționale de tapiserie în cadrul formarii profesional-artistice a tineretului studios în domeniul artei tapiseriei artistice în cadrul facultății Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă”, care contribuie la continuitatea acestei arte cu profunde tradiții.

Vă asteptăm cu drag!

Loading