UPSC sărbătorește spiritul tutelar al Universității – marele scriitor și pedagog Ion Creangă!

Anual, de 1 martie, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău sărbătorește spiritul tutelar al Universității – marele scriitor și pedagog Ion Creangă!

Ziua de 1 Martie 2022  nu a devenit excepție. Programul omagial a început cu depunerea de flori la bustul scriitorului humuleștean din Aleea Clasicilor. Studenților, cadre didactice din UPSC li s-au alăturat  cititori, reprezentanți ai Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, elevi și profesori de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău, poeți, scriitori.

În luările de cuvânt, poeții Iulian Filip, Ianoș Țurcanu, prof. universitar, doctor habilitat Adrian Ghicov, directoarea Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, Eugenia Bejan, profesori școlari au evocat opera, personalitatea lui Ion Creangă ca model de identitate lingvistică și culturală, au remarcat contribuția scriitorului în pedagogia autohtonă etc.

Cei prezenți au transmis și un îndemn de încetare a agresiunii și instaurare a păcii în țara vecină: „N-ar fi rău să fie bine-n țara asta”. (Ion Creangă)

Loading