10 noiembrie – Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare – mesajul Rectorului UPSC, Alexandra Barbăneagră

Distinși membri ai mediului academic,

Cu ocazia Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, marcată an de an în data de 10 noiembrie, Vă adresez, în numele Senatului Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, multă sănătate, înțelepciune, perseverență și persuasiune în tot ceea ce faceți pe tărâmul științific atât la nivel național, cât și internațional. Vă doresc să aveți mereu putere și forțe creatoare, inspirație continuă, respect bine meritat și aprecieri înalte pentru contribuția valoroasă la dezvoltarea științei globale, pentru promovarea valorilor pentru Pace și Dezvoltare.

La etapa actuală, când știința progresează într-un ritm nemaipomenit, rolul pedagogului și al omului de știință dedicat cercetărilor în domeniul Științelor Educației este tot mai accentuat.

Pe tot parcursul celor peste 80 de ani de activitate, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a creat și continuă să creeze nume notorii în mediul academic național și internațional. Pledăm în continuare pentru cercetare și inovare, pentru valorificarea rezultatelor și excelenței din cercetare în procesul de instruire a tinerei generații, deoarece considerăm că acestea constituie factorul principal în dezvoltarea societății viitoare.

A fi cercetător, savant sau om de știință presupune a depăși continuu anumite limite și provocări, a renunța la propria persoană în numele Științei, fapt pentru care, azi, o dată în plus, societatea întreagă manifestă profunde considerațiuni pentru munca depusă cu ardoare și abnegație.

Dragi colegi, oameni de știință, savanți și tineri cercetători, Vă doresc să Vă fie răsplătit la adevărata valoare efortul pe care-l depuneți zi de zi, să păstrați mereu inspirația și dragostea pentru ceea ce faceți și să Vă bucurați din plin de rezultatele obținute.

Cu înaltă prețuire,

Alexandra Barbăneagră, Rector UPSC

__________

Începând cu anul 2001, la nivel mondial este accentuat aportul mediului academic și de știință pentru dezvoltarea societății și în data de 10 noiembrie este marcată Ziua Mondială a Științei pentru Pace și Dezvoltare.

În Republica Moldova, această zi a fost instituită în 2010 prin Hotărârea Guvernului nr. 1083/2010.

Loading