UPSC a semnat un Acord de colaborare cu A. O. Amnesty International Moldova

Astăzi, 11 septembrie 2024, a fost semnat Acordul de colaborare dintre Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și A.O. Amnesty International Moldova. Din partea Universității noastre Acordul a fost semnat de către dna Rector Alexandra Barbăneagră. Din partea A.O. Amnesty International Moldova – de către Directorul executiv dl Veaceslav Tofan.

Acordul prevede identificarea necesităților de instruire în domeniul drepturilor omului, elaborarea programelor de instruire, asigurarea formatorilor cu materiale practice, desfășurarea activităților de formare a competențelor studenților UPS „Ion Creangă” în domeniul aplicării drepturilor şi libertăților fundamentale ale omului în cadrul activităților educaționale.

Studenții UPSC vor avea posibilitatea de a participa în activitățile educaționale organizate de Amnesty International Moldova, precum și de a se implica activ în campanii de promovare a drepturilor omului, de a manifesta spirit civic prin mobilizarea în grupuri universitare.

Acest parteneriat reprezintă o oportunitate de consolidare a relațiilor dintre sectorul academic și organizațiile societății civile, printr-un angajament comun de a asigura educația și formarea viitoarelor generații în domeniul drepturilor omului. Acordul facilitează organizarea de cursuri, seminare și alte activități educaționale menite să dezvolte la studenți competențele de valorizare a demnității umane, a diversității culturale, a responsabilității, colaborării, soluționării conflictelor, de gândire analitică și critică etc.

Concomitent cu educația formală, parteneriatul va permite implicarea studenților în activități extra-curriculare, care vor contribui la formarea lor ca lideri capabili să protejeze și să promoveze drepturile omului în comunitățile lor.

Loading