În Ziua Ușilor Deschise la UPSC, ediția 2024, liceeni din țară, cu interes și entuziasm în continuarea studiilor

Astăzi, 5 aprilie 2024, UPSC și-a deschis ușile pentru cei mai curioși și dornici de studii elevi din toată țara. Peste 300 de elevi și-au manifestat interesul pentru programle de studii de la UPSC, au adresat întrebări sutdenților, dar și cadrelor didactice și s-au ales cu răspunsuri care îi motivează să-și continue studiile la UPSC.

Participanții s-au bucurat să cunoască atât programele de studii, cât și beneficiile oferite studenților, aici, la UPSC: cazare în căminele studențești, Wi-Fi gratuit atât la cămin, cât și pe holurile și sălile de studii ale Universității, mobilități academice cu burse în mai multe țări europene, studii cu profesori cu înalte performanțe științifice recunoscute național și internațional, săli moderne, laboratoare dotate cu echipamente și tehnologii avansate, mai multe tipuri de burse și biblioteci cu săli de lectură, dar și cu resurse științifice digitale.

În deschiderea evenimentului, dna Barbăneagră Alexandra, rectorul universității a reiterat sprijinul UPSC pentru tinerii liceeni, beneficiile profesiei de pedagog, dar mai ales, atuurile pe care le are un student la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Astfel, participanții, stăpâniți de emoții de curiozitate, au avut ocazia și să participe la diferite ateliere de lucru interactiv, masterclassuri neobișnuite, mese rorunde cu tematici diverse, victorine și concursuri desfășurate de fiecare dintre cele 8 Facultăți, având menirea să le explice și să le dea posibilitatea să cunoască posibilitățile de studii la UPSC.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost acordate diplome pentru premianții olimpiadelor instituționale la geografie, limba română (pentru alolingvi), limba engleză, limba franceză, limba italiană și limba gerrmană.

Intreresul și implicarea elevilor a fost o dovadă că informarea și ghidarea în carieră este un aspect necesar și de impact asupra descoperirii vocaționale a tinerilor dornici de studii.

Loading