Interes și măiestrie, la cursul de recalificare Educație tehnologică

Fiind în a doua sesiune deja, cei peste 60 de formabili de la programul de recalificare Educație tehnologică care se desfășoară în cadrul programului de recalificare la Centrul de Formare Continuă și Leadership, UPSC, se pot mândri atât cu lucrări practice, cât și cu informații teoretice valoroase. Abordate integrat, cursurile urmăresc scopul asigurării cu informații teoretice, dar și continuitatea formării și dezvoltării abilităților practice și creative ale participanților.

La cursul de Etnografie, condus de dna dr. conf. univ., Ludmila Moisei, cursanții au obținut cunoștințe temeinice în ceea ce privește valorile estetice ale portului popular, costumul popular femeiesc și bărbătesc, cămașa cu altiță, precum și informații utile despre tradiția covoarelor din perspectiva dinamismului cultural, tradiția Mărțișorului, încondeierea ouălor, etc.

Cu interes și dibăcie, cursanții s-au manifestat plenar la cursul de Prelucrare artistică a materialelor, coordonat de către lector universitar, Liuba Pranghache, reușind incontestabil să aplice diferite tehnici de preluare a pielii, au realizat lucrări artistice în atelierul Facultății de Arte Plastice și Design, al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău. În cadrul orelor de curs, formabilii au obținut cunoștințe teoretice în ceea ce privește prelucrarea artistică a pielii, care constă în decorarea sau ornamentarea acesteia şi poate fi realizată cu ajutorul celor mai diverse elemente şi mijloace, asimilând cunoștințe teoretice și practice despre tehnicile şi procedeele de lucru în piele: pirogravarea, perforarea decorativă, aplicații pe suprafața pielii, broderia și împletirea în piele, etc.

La cursul de Design vestimentar/ Arta textilă-colaj, coordonat de dl Eugen Reabenchi, lector universitar, doctorand, participanții au obținut cunoștințe despre designul vestimentar și au realizat, în atelierul Facultății de Arte Plastice și Design a UPSC, lucrări artistice cu materiale textile, utilizând colajul, ca tehnică de lucru, au demonstrat creativitate, iscusință și dibăcie.

Cursul de Didactica Educației tehnologice, condus de dna lector universitar, doctoranda, Irina Ețco, familiarizează formabilii cu Metode și tehnici aplicate în procesul de predare-invatare-evaluare interactivă la orele de educație tehnologică. Cursul de Aplicații digitale/ Grafica digitală și proiectare, coordonat de dna Elena Rozovel lector universitar, dezvoltă cursanților capacitățile de lucru digital.  Cunoștințe teoretice și abilități practice cu referire la amenajarea spațiilor verzi cursanții obțin la Cursul de Design interior/Amenajarea spațiilor verzi, coordonat de dna Iulia Mîrza, lector universitar.

Programul de recalificare Educația tehnologică este susținut de către Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și include ore teoretice în grup, studiu individual, dar și ateliere de lucru, seminare interactive și lucrări practice individuale și se va finalizeaza cu susținerea tezelor de recalificare în cadrul unei comisii speciale.



Loading