Colecții de modă, lucrări de licență 2023, programul de studii: Modă – design vestimentar

Designer vestimentar este profesia care îmbracă femeile stilate, dar și bărbații cu caracter și ea poate fi căpătată, prin studii de performanță, la Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, la programul de studii Modă – design vestimentar.

Designul vestimentar este susținut de omul din spatele acestui proces creativ, care este un pilon important în industria modei, iar posibilitățile în procesul de creație sunt infinite. Deși nu este un drum ușor de parcurs, recunosc absolvenții, este unul care dă satisfacție prin produsul final, care, cu certitudine, este o dovadă a depășirii limitelor personale și demonstrează nivelul înalt de imaginație al autorului.

An de an, susținerea lucrărilor de licență la programul de studii Modă – design vestimentar ale studenților Facultății de Arte Plastice și Design este o adevărată revelație pentru comunitatea academică a UPSC, dar și un moment de împlinire a absolvenților, viitori designeri vestimentari.

În data de 29 iunie 2023, în incinta blocului de studii nr. 1, în „Clasa Viitorului”, a avut loc susținerea tezelor de licentă la programul de studii Modă – Design Vestimentar, activitate care este încă o treaptă profesională în ascensiune pentru autorii colecțiilor, atât absolvenții Facultății, cât și cadrele didactice care i-au ghidat în tot procesul.

La eveniment, au fost prezentate colecțiile vestimentare realizate în colaborare cu coordonatorii Vasile Vozian, Eugen Reabenchi și Ala Lupu-Leancă, după cum urmează:

  • Lefter Maria, colecția „Vato”, coordonator Ala Lupu-Leancă
  • Savin Elisaveta, colecția „Earth Rangers”, coordonator Vasile Vozian
  • Cucu Maria-Magdalena, colecția „Eclipsa Argintie”, coordonator Vasile Vozian
  • Ostrovscaia Eva, colecția „Poetry session”, coordonator Vasile Vozian
  • Nosatîi Ruxandra, colecția „AuGust”, coordonator Vasile Vozian
  • Morari Alexandra, colecția „Amprente eterne”, coordonator Vasile Vozian
  • Guțan Denis, colecția „Bones”, coordonator Vasile Vozian
  • Slobodeniuc Anna, colecția „Lungonă Dromănsa – Drumuri Lungi”, coordonator Eugen Reabenchi.

Sincere felicitări și mulțimiri absolvenților și voluntarilor, din partea colectivului profesoral și a administrației Facultății de Arte Plastice și Design, pentru organizarea unui astfel de eveniment spectaculos.

Vă urăm succese în continuare! La mai mult și la mai mare!

Loading