Prorectorul pentru vizibilitate și relații internaționale al Universității din Oradea, România, în mobilitate de predare la UPSC

În perioada 15 – 21 decembrie 2022, domnul Sorin BORZA, conf. univ. dr. hab., Prorector pentru vizibilitate și relații internaționale al Universității din Oradea, a efectuat un stagiu de predare în cadrul programului Erasmus + la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Vizita domnului BORZA are însemnătate aparte în consolidarea și dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre UPSC și Universitatea din Oradea și accentuează rolul partenerilor strategici ai instituției noastre, mai ales, în contextul în care Republica Moldova a căpătat statut de țară candidat la UE. Dialogul constructiv cu rectorul UPSC, doamna Alexandra BARBĂNEAGRĂ, și prorectorul pentru relații internaționale și cooperare, doamna Ludmila ARMAȘU-CANȚÎR, a potențat identificarea de piste pentru intensificarea și optimizarea parteneriatelor în vederea dezvoltării și implementării de proiecte reciproc avantajoase.

Printre subiectele de interes major s-a evidențiat analiza finanțărilor actuale și de perspectivă pentru fluxurile Erasmus+ 2023 pentru partenerii din Republica Moldova, care a fost prezentată la ședința consiliului de administrație la 19 decembrie 2022. Domnul BORZA a reiterat deschiderea și sprijinul oferit de către Universitatea din Oradea în vederea elaborării de proiecte comune atât în cadrul programului Erasmus + , cât și în programe susținute de guvernele statelor comunitare.

La fel de importantă este propunerea dumnealui de a se găsi o temă pentru un volum colectiv, care va fi susținut financiar și editorial de către Editura universității din Oradea.

Conferința-prelegere cu tema „Criza contractului social în era post-adevăr” susținută de către S. BORZA a prezentat un interes deosebit pentru cei prezenți în sală. Ideile magistrale și reflecțiile personale despre „mașinăria” invizibilă a digitizării și efectele sale asupra valorilor unei societăți abordate în cadrul conferinței se regăsesc și în lucrarea „Societatea procedurală. Elemente de critică a puterii digitale”, care a văzut lumina tiparului de curând.

Loading