Skip to content

Mobilitate academică Erasmus+, la Universitatea „Babeș-Bolyai din Cluj Napoca

În perioada 30 martie – 5 aprilie 2025, prorectorul UPSC, dna Ludmila Armașu-Canțîr și șefa Secției Relații Internaționale și Managementul Proiectelor din cadrul UPSC, dna Lilia Petriciuc s-au aflat în mobilitate academică la UBB.

În cadrul mobilității, reprezentantele UPSC au avut parte de un schimb de bune practici și dialoguri constructive cu prorectorul pentru Comunicare, Relații publice, Protocol și Relații internaționale cu dl Călin Rus, directorul Centrului de cooperări internaționale Sergiu Mișcoiu și cu Ramona Onciu, coordonator instituțional Erasmus, în vederea consolidării relațiilor instituționale și explorării posibilităților de extindere a colaborării și depunere a noi proiecte de parteneriate pentru cooperare.

Într-o atmosferă care predispune bilateral la deschidere și idei de noi proiecte și parteneriate , discuțiile au continuat cu echipa Facultății de Studii Europene, împreună cu decanul, dl Adrian Corpădean și cu echipa Facultății de Chimie și Inginerie Chimică, împreună cu decana, dna  Gabriela-Nicoleta Nemeș. Părțile au convenit asupra unor vizite reciproce și fortificării relațiilor bilaterale, a preluării bunelor practici atât de necesare pentru UPSC, dar și pentru Republica Moldova, în calitate de țară candidat pentru aderarea la UE.

Un vast schimb de experiență în domeniul internaționalizării, extinderii colaborării și al gestionării proiectelor a avut loc grație implicării echipei de la Centrul de cooperări Internaționale, în special, colegilor Ilona-Diana Cristea-Drancă și Bogdan Glăvan.

De asemenea, în cadrul acestei mobilității academice, reprezentantele UPSC au fost ghidate de distinsul profesor clujean și bunul prieten Alexandru Păcurar, care le-a oferit frumoasa ocazie să viziteze Muzeul Municipal „Ioan Raica”din Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Catedrala Încoronării din Alba Iulia, locuri importante care au înveșnicit momente de glorie în istoria întregirii neamului nostru românesc. Momente memorabile prin locuri istorice au fost oferite de profesorul Alexandru Păcurar. Mulțumiri alese, UBB și Erasmus+, pentru oportunitățile oferite!

Loading