La Facultatea de Arte Plastice și Design, lansarea spațiilor modernizate

Modernizarea și dotarea spațiilor la UPSC continuă. De această dată, la Facultatea de Arte Plastice și Design de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, a avut loc lansarea spațiilor renovate, reparate capital și dotate cu echipament, în data de 17 decembrie 2024. Astfel, alte două spații multifuncționale de educație plastică și educație tehnologică, dotate cu echipamente de ultimă generație și utilaje necesare procesului de studii, au fost inaugurate la etajul 3 al blocului 6, al UPSC. Modernizarea s-a făcut în Proiectul Învățământul Superior din Moldova implementat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și finanțat de Banca Mondială (World Bank Group Moldova), în cadrul căruia, UPSC beneficiază de două granturi în valoare totală de peste 3 milioane, 320 de mii de euro.

La inaugurare, au particpat ministrul al Educației și Cercetării, dl Dan PERCIUN, viceprimarul Chișinăului, dna Angela CUTASEVICI, rectorul UPSC, dna Alexandra BARBĂNEAGRĂ, dna Ana SIMAC, decanul Facultății de Arte Plastice și Design, reprezentanți ai Băncii Mondiale, cadre didactice și studenți. În cadrul evenimentului, studenții au fost prezentate lucrări ale studenților, pictură, grafică, modă și alte tehnici artistice. Remarbile au fost Colecțiile „Fantomele trecutului” (alb și negru) – autor Valeria COLIBAN, coordonator Vasile VOZIAN, Colecția „Memorie” – autor Svetlana MORARI, coordonator Vasile VOZIAN, Colecția „Vato” – autor Maria LEFTER, coordonator Ala LUPU-LEANCĂ. Oaspeții au vizitat Muzeul Facultății, cafeneaua studențească și atelierele. În preajma sărbătorilor de iarnă, studenții au încântat oaspeții și cu un colind, manifestându-se, astfel, nu doar inovatori în artă, ci și promotori ai patrimoniului național autentic.

Reconceptualizarea programelor de studii pentru a le aduce cât mai aproape de cerințele pieței muncii, asigurarea calității, digitalizarea procesului de învățământ, facilitarea tranziției studenților absolvenți pe piața muncii, creșterea gradului de atractivitate a programelor de studii care formează pedagogi și evident, consolidarea resurselor și capacităților UPSC sunt obiectivele propuse în cadrul Proiectul Învățământul Superior din Moldova finanțat de Banca Mondială (World Bank Group Moldova).

Loading