Astăzi, 14 noiembrie 2024, în prima zi a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, ediția a XXVI-a, Catedra de limba și literatura română a Facultății de Filologie și Istorie a UPSC a găzduit manifestarea de lansare a două volume complexe LEONID DIMOV.
Evenimentul s-a produs în Centrul de educație inter/-transdisciplinară și a fost posibil grație parteneriatului cu editura „Știința”(director Gheorghe Prini).
Studenții au aflat despre Leonid Dimov ca important scriitor român cu rădăcini basarabene de la profesorul și criticul literar din București Ion Bogdan Lefter, de la scriitorii Arcadie Suceveanu, Emilian Galaicu-Păun, Grigore Chiper, de la istoricii și criticii literari Mircea V. Ciobanu, Alexandru Burlacu.
Un cuvânt de salut a rostit pentru audiență doamna decan Gabriela Topor, care a invitat prezența la colaborare și implicare în valorificarea patrimoniului literar național și universal.
Evenimentul a fost moderat de către conferențiarul universitar, doctorul habilitat Adrian Ghicov, șeful Catedrei de limba și literatura română. Domnia-sa a permanentizat ideea despre importanța acestor întâlniri în formarea viitorilor profesori de limba și literatura română pe platforma filologică a personalităților de referință.
În organizarea și desfășurarea imersiunii literar-artistice și-au dat concursul prodecanul facultății Olga Boz, conferențiarii Vlad Caraman și Aliona Zgardan-Crudu.
Atmosfera a fost întregită poetic de către actrițele Teatrului Național „Mihai Eminescu” Olga Guțu și Anișoara Bunescu, precum și de către elevii Școlii de Arte „Valeriu Poleacov”, care au fost însoțiți de către pedagogii Angela Tofan și Ioana Zubcu.
Cu această activitate, Centru de educație inter/- transdisciplinară și-a reconfirmat misiunea importantă de a instrui studenții în cheia pedagogiei vitalist-formative.
Precizăm că UPSC este partenerul oficial al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” în organizarea Salonului de Carte.
- Mai multe detalii despre Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, aici.