UPSC: spre calitate prin integritate

La 15 octombrie 2024, în incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a avut loc sesiunea de informare „Măsuri de asigurare a integrității în mediul universitar”, desfășurată de Centrul Național Anticorupție, în persoana ofițerului anticorupție Grigore LUPAȘCU.

La activitate, au luat parte 163 de persoane (manageri, cadre didactice, personal auxiliar etc.) Evenimentul s-a desfășurat în contextul Planului de acțiuni privind asigurarea integrității și combaterea corupției în cadrul UPSC, aprobat de către Senatul UPSC, și a avut drept obiectiv cultivarea integrității şi a climatului de toleranță zero la corupție în UPSC, în parte, și în sistemul educațional, în ansamblu.

Formatorul de la Centrul Național Anticorupție, ofițerul anticorupție Lupașcu Grigore, a făcut referință la cadrul legal în vigoare și impactul respectării/nerespectării acestuia, responsabilitatea pentru cultivarea integrității instituționale, măsurile de asigurare a integrității instituționale, relevanța toleranței zero la corupție în sistemul educațional pentru dezvoltarea unui stat integru. Rectorul UPSC, dna Alexandra BARBĂNEAGRĂ, și-a exprimat deschiderea instituțională față de promovarea unui mediu academic integru, care să dezvolte resursă umană de calitate.

În parcursul spre un învățământ de calitate, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău își asumă demersul de educație pentru integritate.

Loading