UPSC a semnat un Acord de colaborare cu CNPAC

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a semnat un Acord de colaborare cu Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC). Documentul presupune o colaborare oficializată de lungă durată și a fost semnat de către Alexandra Barbăneagră, rector UPSC și Daniela Sîmboteanu, președinta CNPAC.

Prima activitate planificată în cadrul acestui parteneriat se va adesfășura în contextul Campaniei naționale de sensibilizare „Educația NU doare”, care va fi reazliată în perioada 1-19 noiembrie 2024. Campania urmărește să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța educației fără violență și să promoveze crearea unui mediu școlar sigur, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

Doamna Alexandra Barbăneagră, rectorul UPSC, apreciază și susține inițiativele vis-a-vis de educația fără violență, incluziune socială și promovarea drepturilor copiilor și și-a exprimat deschiderea comunității academice a UPSC pentru realizarea activităților în vederea realizării acestui scop. Daniela Sîmboteanu, președinta CNPAC, a declarat: „Această colaborare reprezintă un pas important în consolidarea eforturilor comune pentru prevenirea abuzului față de copii, promovarea unui mediu educațional sigur, dar și a prevenirii arderii profesionale a profesorilor.”

Prin semnarea acestui acord, cele două instituții își propun să dezvolte noi inițiative și programe care să contribuie activ la protejarea și promovarea drepturilor copiilor și la îmbunătățirea calității educației în Republica Moldova.

Loading