„Utilizarea efectivă a panourilor interactive”, curs de formare pentru cadrele didactice ale UPSC

În perioada 8 – 9 octombrie 2024, cadrele didactice de la Catedra Pedagogie Preșcolară, Educație Fizică și Dans din cadrul Facultății de Științe ale Educației a UPSC au participat la un training de formare, modulul tematic „Utilizarea efectivă a panourilor interactive”.

Scopul evenimentul a fost dezvoltarea competențelor digitale de utilizarea a Panourilor Interactive de diferite tipuri în cadrul activităților curriculare și extracurriculare. Formatorii cursului au fost Alexandu Obadă, formator CNIDE și Mihai Benzari, șef adjunct DTI a UPSC.

În cadrul trainingului, participanții au dobândit competențe la nivel de cunoaștere și înțelegere privind tipurile de porturi pentru conexiuni auxiliare; au cunoscut cum să identifice porturile destinate prezentării de la o sursă externă și să instaleze softuri educaționale din platforme autorizate. De asemenea, cadrele didactice participante au dezvoltat competențe la nivel de aplicare și anume: să configureze aplicațiile educaționale în scopuri didactice; să prezinte prin intermediul panoului din diferite surse de proiectare: laptop, telefon; să identifice fișierele prin aplicația manager de fișiere. Prin informația prezentată, la nivel teoretic, dar și practic, participanții au însușit cum să promoveze utilizarea panourilor interactive în activități educaționale; cum să utilizeze diverse instrumente digitale ale panourilor interactive și să identifice platformele educaționale online compatibile cu SO al panoului.

Loading