Secția Relații internaționale și managementul proiectelor aduce la cunoștință că în perioada iulie-septembrie 2024, echipa Proiectului Culinary Trail (https://interreg-danube.eu/projects/culinary-trail) din cadrul UPSC a desfășurat diverse activități de proiect, implicit, Activitatea 1.4.1. Identificarea stakeholderilor interesați și/ sau beneficiari ai rezultatelor preconizate, precum: elaborarea unui catalog digital a produselor gastronomice pentru grupurile etnice din Regiunea Dunării identificate în mai multe țări partenere (30 de grupuri etnice identificate la nivel de regiune), elaborarea unei strategii transnaționale pentru protecția patrimoniului culinar și a rutelor transnaționale culinare etc.
În context, au fost organizate vizite de studiu, participări la evenimente culturale cu specific gastronomic, organizare de ședințe pe tematica proiectului etc., ședințe de lucru organizate de Lucia Căpățînă, coordonatorul Proiectului Culinary Trail din partea UPSC, și Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Culturii, Andrei Chistol; axate pe stabilirea de linii directoare în ceea ce privește valorificarea patrimoniului gastronomic al grupurilor etnice din Republica Moldova în scopul diversificării ofertei turistice, precum și promovarea bucatelor tradiționale ca element al autenticității comunităților locale interesate în dezvoltarea turismului local prin tehnici inovaționale, ex. catalog digital etc. O serie de evenimente au fost organizate împreună cu promotorii locali ai turismului gastronomic din diferite zone ale Republicii Moldova, echipa de proiect asumându-și responsabilitatea promovării turismului gastronomic ca prioritate pentru politica națională de dezvoltare a turismului național.