Studente UPSC, la prima ediție a Școlii de Vară în Antreprenoriat Cultural, la București

Marina ZBÎRNEA și Cristina CHIFA, studente la ciclul II, masterat, în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău (UPSC), au participat, în perioada 16 – 20 septembrie 2024, la prima ediție a Școlii de Vară în Antreprenoriat Cultural, care a avut loc la București. Evenimentul a fost organizat de Agenția Universitară a Francofoniei în Europa Centrală și de Est (AUF-ECO) și Academia de Studii Economice din București, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înființarea AUF-ECO, și a avut ca scop promovarea culturii antreprenoriale în rândul studenților din universitățile membre.

Această inițiativă a urmărit dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale studenților francofoni din domeniile științelor umaniste și artelor, prin activități precum ateliere de formare, mese rotunde și vizite culturale. Participantele au avut oportunitatea de a interacționa cu profesioniști din sectorul cultural și de a descoperi atât oportunitățile, cât și provocările acestui domeniu, colaborând cu 19 colegi francofoni din 6 țări din regiune.

Testimoniale ale studentelor:

Marina Zbîrnea:

„Participarea la această școală de vară mi-a deschis noi perspective asupra antreprenoriatului cultural. A fost o experiență inspirațională, care m-a ajutat să înțeleg mai bine cum pot să îmbin creativitatea cu gestionarea eficientă a proiectelor culturale. Sunt recunoscătoare AUF pentru această oportunitate unică și pentru schimbul de idei valoroase cu studenți și profesioniști din întreaga regiune.”

Cristina Chifa:

„Sunt profund impresionată de profesionalismul și diversitatea abordărilor din cadrul Școlii de Vară de la București. Am învățat multe despre marketingul cultural și gestionarea proiectelor artistice, lucruri care cu siguranță îmi vor fi de folos în viitoarea mea carieră. Mulțumesc organizatorilor pentru această experiență bogată și memorabilă!”

Ne exprimăm profunda gratitudine față de AUF-ECO pentru sprijinul acordat, pentru contribuția la dezvoltarea multilaterală a studenților noștri francofoni și pentru promovarea acestora pe scena internațională!

Loading