Reprezentați UPSC, într-o vizită de lucru în Portugalia

Echipa Centrului „Clasa Viitorului”, împreună cu reprezentații ai Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, au participat, în perioada 16 – 21 septembrie 2024, la o vizită de studiu în Lisabona, Portugalia.

Pentru început, echipa a mers la Școala Fernando Casimiro Pereira da Silva din Rio Maior, unde s-au familiarizat cu sistemul educațional per ansamblu și au descoperit cum proiectele interdisciplinare și integrarea competențelor socio-emoționale în curriculum ajută elevii să dezvolte abilități esențiale pentru viață, într-un mediu de învățare deschis și colaborativ.

Vizita la Boa Água School a impresionat oaspeții prin modul în care tehnologiile avansate și spațiile de învățare flexibile sunt utilizate pentru a crea experiențe educaționale captivante și personalizate, care încurajează creativitatea și inovația.

Discuțiile cu reprezentanții Direcției Generale Educație de pe lângă Ministerul Educației au fost axate pe strategii eficiente de integrare a tehnologiilor în predare pentru sporirea calității educației.

La Technology Enhanced Learning Future Teacher Education Lab din cadrul Institutului de Educație al Universității din Lisabona am explorat programele de formare continuă pentru profesori, care promovează dezvoltarea profesională prin intermediul unor practici pedagogice moderne și inovatoare.

Cu siguranță, experiențele acumulate vor contribui la transformarea educației în Republica Moldova.

Loading