Consulul General al României, în vizită la UPSC

La 13 septembrie 2024, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău (UPSC) a avut onoarea de a primi vizita doamnei Mausela Pițigoi, Consul General al României la Chișinău. Întâlnirea a avut loc în contextul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din România, oferind totodată ocazia de a discuta despre extinderea parteneriatelor academice și culturale între cele două țări.

UPSC, reprezentată de prorectorul pentru activitatea didactică, Lucia Cepraga, dr., conf. univ., și-a reafirmat deschiderea față de consolidarea activismului civic și promovarea culturii românești, atât în ​​cadrul academic, cât și în comunitate în ansamblu.

Prezentă la întâlnire, directoarea CNIDE, Victoria Belous, a etalat traseul universitar de modernizare a sistemului de învățământ, prin intermediul tehnologiilor digitale integrate în procesul de predare-învățare.

În context, doamna Consul General, Mausela Pițigoi, a subliniat sprijinul constant pe care România îl oferă sistemul academic din Republica Moldova, accentuând importanța colaborării transfrontaliere pentru dezvoltarea educației de calitate.

Loading