Asigurarea calității programelor de studii la forma de învățământ la distanță – Seminar de formare a cadrelor didactice

Stimați colegi,

Vă invităm să participați la Seminarul de formare a cadrelor didactice universitare cu tema: „Asigurarea calității programelor de studii superioare la forma de învățământ la distanță”.

Seminarul va avea loc luni, 26 august 2024, începând cu ora 09.30, în sala Google, Clasa Viitorului, bloc I al UPSC.

Scopul activității constă în familiarizarea cadrelor didactice universitare cu particularitățile procesului de studii la forma de învățământ la distanță, cadrul normativ de referință, instrumentele specifice utilizate în procesul de predare-învățare-evaluare, resursele educaționale, procedurile și mecanismele de asigurare a calității procesului de studii la forma de învățământ la distanță.

Activitățile de instruire se realizează în cadrul subproiectului UPSC: „Asigurarea calității și relevanței formării profesionale a viitorilor pedagogi prin programe de studii inovative și conexe la piața muncii” (ACRVP), Proiectul Învățământul Superior din Moldova, implementat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și finanțat de Banca Mondială.

Date despre expert:

Prof. Dr. ing. Iordan PETRESCU este profesor universitar la Universitatea Tehnică de Construcții București, deținând un doctorat în Inginerie Civilă cu specializare în poduri, unde a adus contribuții remarcabile în domeniu, inclusiv prin dezvoltarea de metode inovatoare de proiectare a podurilor.

Are o vastă experiență în învățământul la distanță, care datează din 1991, când a implementat primul curs de formare a tehnicienilor de drumuri. Activând ca președinte, cu unele întreruperi, a condus și coordonat activitățile Comisiei pentru Învățământ la Distanță și Învățământ cu Frecvență Redusă din cadrul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), din 2000 până în prezent.

Din 2013, timp de 9 ani, a fost președinte al ARACIS, unde a dezvoltat și implementat metodologii și standarde specifice pentru asigurarea calității în învățământul superior și învățământul la distanță.

A fost responsabil și a coordonat un număr semnificativ de proiecte legate de îmbunătățirea politicilor publice în învățământul superior și creșterea calității reglementărilor prin actualizarea standardelor de calitate.

Vă așteptăm cu drag!  

Loading