UPSC găzduiește Olimpiada Europeană de Informatică, desfășurată în premieră în R. Moldova

Pe 17 august 2024, la Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului” de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, a demarat Olimpiada Europeaznă de Informatică, ediția a VIII-a pentru Juniori (EJOI).

Organizată de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, această competiție reunește elevi din 26 de țări europene. Evenimentul se desfășoară în perioada 17 – 22 august. EJOI este un prestigios concurs de programare în domeniul informaticii care adună împreună elevii cu vârsta de până la 15,5 ani, din țările continentului european și se desfășoară în fiecare an pe durata a șapte zile. Republica Moldova găzduiește în premieră această competiție.

Prima ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori a avut loc la Sofia, Bulgaria, în 2017. Obiectivul de bază al competiției este sprijinirea și promovarea tinerilor care obțin rezultate excelente în domeniul informaticii. Obiectivul de bază al competiției este sprijinirea și promovarea tinerilor care obțin rezultate excelente în domeniul informaticii. În cadrul competiției din acest an participă 98 de elevi din 26 de țări, un număr record pentru toate edițiile de până acum.

CNIDE „Clasa Viitorului” susține dezvoltarea acestor talente remarcabile și contribuie la construirea unei educații digitale de calitate în R. Moldova și participarea la acest eveniment demonstrează angajamentul de a inspira și motiva tinerii să îmbrățișeze profesii în industria IT, deschizându-le uși către un viitor inovator.

Loading