Facultatea de Filologie și Istorie – Facultatea Forțelor Intelectuale

Încă o generație de absolvenți ai Facultății de Filologie şi Istorie a UPSC se integrează sistemului educațional din Republica Moldova. Pregătiți să facă față standardelor profesionale, aceşti viitori pedagogi au învățat împreună cum să construiască, fiecare din clasa sa, şcoala încrederii de azi şi de mâine.

Facultatea i-a onorat meritoriu pe acești absolvenți ai celor 12 programe de studii, care pe parcursul anilor de licență și master și-au edificat personalitatea și au obținut rezultate academice remarcabile.

Concepută și prezentată de către conferențiarul universitar, doctor Olga BOZ, prodecan, ceremonia a fost emoționantă. Într-un cadru solemn, marcat, la început, de Imnul Republicii Moldova  și cel al studenților, GAUDEAMUS IGITUR (AȘADAR, SĂ NE BUCURĂM), conferențiar universitar, doctor Alexandra BARBĂNEAGRĂ, rector UPSC, conferențiar universitar, doctor Gabriella TOPOR, decan FFI, conferențiar universitar, doctor habilitat Adrian GHICOV, șeful Catedrei de limba și literatura română conferențiar universitar, doctor, Larisa NOROC, șefa Catedrei de Istorie și științe sociale au felicitat absolvenții, viitori profesori ai țării, și familiile acestora cu ocazia distinctă a finalizării unui parcurs academic impresionant. Discursurile de apreciere, rostite cu demnitate, au evidențiat competențele și performanțele obținute de către absolvenții facultății. Vorbitorii au accentuat necesitatea angajării acestora în învățământul general, dar și utilitatea continuării studiilor la ciclurile superioare.

Entuziasmați și încrezători în propriile aspirații, absolvenții și-au exprimat gratitudinea și recunoștința față de profesorii și mentorii facultății, asigurându-i că efortul și munca lor nu a fost zadarnică și că vor continua să edifice, prin competențe viabile, bunul nume al facultății și al universității.

A fost o sărbătoare a performanțelor, care a certificat împlinirea profesională a cadrelor științifico-didactice și nivelul calitativ superior al absolvenților Facultății de Filologie și Istorie, promoția 2024. 

Felicitări, dragi absolvenți și respectați colegi!

FINIS CORONAT OPUS.

Loading