UPSC, într-o nouă mobilitate academică Erasmus +

Prorectorul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a participat la cea de-a 7-a ediţie a Erasmus+ International Staff Training Week din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a cărei temă principală s-a axat pe rezilienţa emoţională şi tehnici de gestionare a stresului la locul de muncă. La eveniment au participat manageri instituționali, cadre didactice universitare şi de cercetare din 3 state membre ale Uniunii Europene (Austria, Franţa şi Germania), inclusiv participanţi din 10 ţări non-UE (Albania, Armenia, Azerbaijan, Georgia, Liban, Muntenegru, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Uruguay).

De asemenea, prorectorul Ludmila ARMAȘU-CANȚÎR avut întâlniri de lucru individuale cu Prof. univ. dr. Nicoleta Laura POPA – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii și cercetare al UAIC, cu colegele de la Departamentul de Relații Internaționale. Au fost extinse ariile de colaborare, înaintat spre semnare Acordul interuniversitar, care a inclus mobilități academice, școli de vară, activități științifice comune.

Programul academic a fost completat de activităţi culturale memorabile: un tur al oraşului susținut de lect. univ. dr Mihai BULAI de la Facultatea de Geografie şi Geologie, un tur al Grădinii Botanice „Anastasie Fătu” și vizitarea unor importante obiective turistice: Mănăstirea Probota, satul tradiţional românesc Dolheştii Mici, Muzeul Viei și Vinului din Hârlău și Cramele Cotnari.

UPSC aduce mulțumiri alese UAIC pentru deschiderea și oportunitățile oferite profesorilor și studenților crengieni!

Loading