Absolvenții Facultatății de Arte Plastice și Design, promoția 2024, și-au susțitut cu succes teza de licență

Cu emoții de satisfacție și împlinire, absolvenții de la Facultatea de Arte Plastic eși Design, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, catedra Arte decorative și-au susținut public tezele de licență, programele de studii Modă- design vestimentar, Design interior și Arte decorative aplicate. Evevenimentul s-a desfășurat în Clasa Viiotrului, în data de 19 iunie 2024.

De peste 20 de ani, Facultatea dezvoltă domeniile creative dintre care cele mai active sunt prezentate în manieră de show, cea ce facilitează profesiile creative, iar datorită examenului public, fiecare doritor are ocazia sa cunoască domeniul, dar și cu studenții absolvenți, profesorii catedrei și Universitatea.

În acest an, catedra susține 22 de absolvenți licențiați care au realizat proiectele de licență la nivel calitativ în multe aspecte- creativ, științific și cercetare, cea ce a demonstrat apropierea de tendințele internaționale în educație profesională, modă, design interior și artă decorativă.

La programul de studii Modă – design vestimentar au fost prezentate colecții fashion create prin metode moderne de sustainabilitate și responsabilitate socială, studiul tendințelor pe termen lung și studiul costumului istoric prin prisma modernismului.

Programul de studii Design interior a făcut accent pe studiul materialelor contemporane și aspectul confortabil al lucrurilor, încadrându-se în tendințele mondiale.

Programul de studii Arte aplicative aplicate a prezentat cercetarea ornamentului tradițional, tehnici de decorare prin modelarea artistică a pielei și dezvoltarea tehnicilor tradiționale a ceramicii astfel demonstrând cu încredere talentul viitorilor artiști care vor produce în continuare articole de admirat. Astfel, toți studenții au fost admiși la examen și apreciați cu note maxime. La examen, au fost prezenți comisia competenta de evaluare a tezelor de licență, Decanul Facultății, dna Ana SIMAC, dr. hab., prof. univ, președintele comisiei și șefii catedrelor de specialitate, oaspeții Facultății, părinții și viitorii studenți. Tot examenul a fost iluminat de canale de televiziune, platforme media online și rețele de socializare.

Loading