UPSC a obținut Medalii de AUR la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” din Timișoara, 2024

În perioada 13-15 iunie 2024, la Timișoara, România, și-a desfășurat lucrările Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, care poartă numele vestitului  inventator român, pioner al aviației mondiale.

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a participat cu două lucrări în baza unui ciclu de brevete de invenție, care au fost apreciate cu medalii de aur:

  1. Procedee eficiente de cultivare a plantelor de cultură în baza unor compuși coordinativi (Autori: Coropceanu Eduard, Ștefîrță Anastasia, Bulhac Ion);
  2. Medii nutritive pentru obținerea preparatelor enzimatice (Autori: Coropceanu Eduard, Deseatnic-Ciloci Alexandra, Stratan Maria, Clapco Steliana, Bulhac Ion).

Din partea Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a fost acordată Cupa „Excelență academică” pentru Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara pentru promovarea cercetării și inovării.

Dlui profesor universitar Eduard Coropceanu i-a fost acordat Premiul special și cupa de la 3 instituții de învățământ superior din România pentru ciclul de lucrări de valoare în domeniul cercetării, dezvoltării și inovării: Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.

Loading