Absolvenții UPSC, în discuții cu Dan Perciun, ministrul Educației

Absolvenţii Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău au avut ocazia, astăzi, 17 iunie 2024, să participe la o discuţie cu ministrul Educaţiei și Cercetării, dl Dan Perciun. Evenimentul a avut în prim-plan subiectul despre concursul de repartizare în câmpul muncii pe locuri vacante. În deschiderea evenimentului, dna Alexandra Barbăneagră, rectorul UPSC a felicitat absolvenţii pentru parcursul studențesc și etapa la care se află, a reiterat disponibilitatea instituţiei în conjugarea eforturilor pentru motivarea absolvenţilor de a se încadra în câmpul muncii pe locuri vacante și le-a urat succes în atingerea obiectivelor profesionale și personale.

În alocuţiunea sa, ministrul Educaţiei Dan Perciun a prezentat obiectivele noului regulament de încadrare în câmpul muncii pentru absolvenţii din domeniul Științe ale Educaţiei şi a încurajat tinerii să aplice, să participe la concurs pentru a-și identifica un loc bun de muncă în conformitate cu necesităţile și formările profesionale, subliniind sprijinul Ministerului pentru tinerii specialiști și eforturile întreprinse pentru a facilita procesul lor de integrare și tranziţia de la absolvent la tânăr specialist.

În continuarea ședinţei, dna Galina Rusu, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării a prezentat pe larg prevederile Regulamentului și ale Metodoligiei, lista cu locuri vacante pentru concurs, formularul ce necesită a fi completat și a explicat elemente cheie din procesul de încadrare în câmpul muncii. Publicul numeros, constituit din absolvenţii UPSC, decani, cadre didactice a participat activ la discuţie, implicându-se, discutând pe exemple individuale. Sesiunea de întrebări-răspunsuri a fost una extinsă, fiecare absolvent având ocazia de a primi răspuns detaliat, explicit, personalizat. Sala arhiplină este un fapt îmbucurător, care denotă interesul absolvenților de a se încadra în câmpul muncii și aduce speranțe într-o realitate înfloritoare a profesiei de pedagog.

Loading