Reprezentanți UPSC, la Salonul Internațional de Carte BOOKFEST 2024, București

În acest an, Salonul Internațional de Carte de la București BOOKFEST – 2024 a fost gazda lansării publice a două lucrări, la care au contribuit și profesori ai Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Prima lucrare – „PANORAMA POSTCOMUNISMULUI ÎN REPUBLICA MOLDOVA” (coordonator Liliana COROBCA), editată de Institutul Cultural Român, a fost lansată pe 31 mai. Profesorul universitar, doctor habilitat Sergiu MUSTEAȚĂ, este unul din coautori și a fost moderatorul lansării. La cele două volume și-au adus contribuția mai mulți cercetători din țara noastră: Valentin BURLACU, Silviu ANDRIEȘ-TABAC, Nicolae ENCIU, Ion Valer XENOFONTOV, Lidia Prisac, Mariana ȚARANU, Nina CORCINSCHI etc.  Volumele cuprind o analiză concludentă a schimbărilor intervenite în diverse aspecte ale vieții politice, sociale, culturale după Declararea Independenței Republicii Moldova.

Cea de-a doua lucrare – „PAUL GOMA ŞI EUROPA LIBERĂ”, în 2 volume, îl are ca autor pe dl Sergiu MUSTEAŢĂ. Lansarea, în premieră în România, a avut loc pe 2 iunie 2024, la standul editurii ARC. PAUL GOMA rămâne figura cea mai pregnantă a disidenței basarabene și expresia cea mai coerentă a luptei noastre pentru libertate. Volumul face parte dintr-o serie amplă de lucrări apărute în cadrul proiectului „Pe urmele Europei Libere”, în care profesorul universitar extrage documente revelatoare pentru istoria noastră contemporană, o istorie a construcției de valori.

  • Dl Sergiu Musteață a acordat un interviu la postul TVR, care poate fi urmărit aici.

Loading