Mobilitate de formare  de la Universitatea „Erzincan Binali Yildirim”, Turcia, la UPSC

Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor informează că, în perioada 27 – 31 mai 2024, Profesorul Mehmet Gürbüzel, conf. univ., la Universitatea „Erzincan Binali Yidirim” din Turcia s-a aflat într-o mobilitate de formare la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Printre obiectivele mobilității evidențiem inițierea și extinderea colaborării în domeniul științelor biologice și ale educației precum și identificarea de piste pentru intensificarea schimburilor academice și promovarea științei.

Dl Gürbüzel a avut întrevederi cu decanul Facultății de Biologie și Chimie, conf. univ. Nicolae Aluchi, și cu cadrele didactice. În dialogul cu administrația UPSC s-a accentuat importanța relațiilor de colaborare și a schimbului de experiență și bune practici la nivel academic și administrativ.

Schimburile de experiențe, idei și noi initiative au condus la stabilirea de relații de colaborare, fiind făcute invitații de participare la conferințe științifice, proiecte de cercetare și de publicare a rezultatelor cercetării științifice.

Loading