Reprezentant al Universității Tampere din Finlanda, în vizită la UPSC

Joi, 30 mai 2024, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a avut onoarea de a-l primi pe Dr. Marco Lehti, director al Institutului de Cercetări PEACE, Universitatea Tampere, Finlanda, în cadrul proiectului Erasmus+ Educația pentru Pace (PeaceEdu) ERASMUS-EDU-2023-CBHE).

Vizita a început cu o întrevedere între dr. Marco Lehti și unii membri ai echipei proiectului, (profesor universitar Sergiu Musteata, dr.conf. Lucia Sava, dr. conf. Svetlana Burea) unde au fost discutate detalii esențiale privind etapele și factorii de derulare ai proiectului în contextul multicultural al societății din Republica Moldova.

Întâlnirea a fost coordonată de doamna Decan Facultatea Limbi și Literaturi Străine UPSC, dr. conf. univ. Angela Solcan, coordonator de proiect. Aceste discuții au subliniat importanța integrării conceptelor de pace și dialog intercultural în curricula educațională, evidențiind modul în care educația poate contribui la construirea unei societăți mai tolerante și armonioase. În continuarea vizitei, Dr. Marco Lehti a explorat centrul de inovații digitale educaționale „Clasa viitorului”. Aici, discuțiile s-au axat pe potențialele colaborări între instituțiile educaționale și pe aspectul transdisciplinar al formării valorilor și atitudinilor de pace. S-a discutat despre modalitățile prin care tehnologia și inovația pot fi utilizate pentru a promova o cultură a păcii în rândul elevilor și studenților.

Vizita Dr. Marco Lehti la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a fost un pas important în consolidarea parteneriatelor internaționale și în promovarea valorilor educației pentru pace, având un impact semnificativ asupra sistemului de învățământ din Republica Moldova.

Loading